fredag 28. november 2008

stå


Ferdigheten det trenes på nå om dagen er STÅ. Med Fenris ble dette en "glemt" øvelse (lett glemme egentlig , det er liksom en "ikke-øvelse"), og det har blitt litt det samme med Fride. Stå forand fører er ganske utfordrende , for hun vil gjerne sette seg eller legge seg når jeg ser på henne. så her har kriteriene ikke vært så store. men det begynner løsne litt og vi har nå kommet til stå under marsj (baklengs og forlengs). Øvelsen er enda ikke helt sikker, men jeg syns hun er flink. Skal fortesette med dette inne en stund til, for så å flytte det ut + i forskjellige miljø.

Målet for stå forand fører er at hun skal se litt mer glad og forventene ut (slik hun kan gjøre når hun sitter eller ligger..) , hun ser alltid litt slukøret ut under stå forand fører.. Trur jeg må ta fram "klikkertrening av utstillingshunden" igjen. Syns å huske det står noe nyttig om temaet der.

Ellers er det full stress om dagen- jobb og tusenvis av ting jeg skulle gjort i fjor.. får ikke sove om natta nesten pga alt (så burde vel egentlig stå opp og gjøre ting da isteden...) - blir deilig med ferie snart!!

3 kommentarer:

Kari-Anne Undlien sa...

Når jeg trener inn stå så kjører jeg noen reps med rygging først (forutsetter at hunden kan rygging da). Når hunden er inne i en god flyt på ryggingen bytter jeg kriterie og klikker når hunden stopper i ryggingen. Både Heidi og Rex har fått en fin og forventingsfull attityde i ståene sine med denne metoden :o)

Linda sa...

Sån som Kari-Anne har trent stå har jag gjort med Fenris också, synes det fungerer bra, nå er jo lillkillen veldigt glad i å rygge da:)
Snart fellestrening?!!

Francisco Castelo Branco sa...

HI

I saw your blog and i think is interesting

I have a blog also
I would like a opinion.....

the adress is www.olhardireito.blogspot.com

I am a student law

I have a translate google tool