torsdag 13. november 2008

kveldsforedrag med Heidi Markhus


I går var jeg på Tyrifjord hotell på hundeforedrag. Temaet var stell og pleie av hunden. Det var Heidi Markhus (kjent fra frokost tv) fra Oslo som var foredragsholder. Hun driver hundesalong (http://www.heidishundesalong.no/) og er itillegg utdannet hundemassør og hundetrener.

Jeg reiset sammen med Thomas, og det var bra vi møtte opp - for foruten foredragsholder var det kun Turid og Line (fra Huldra forlag), altså arrangørene. Det er veldig dumt ikke flere møter opp og støtter dette tiltaket. Får håpe på flere neste gang (3.des.)

Heidi tok for seg den daglige pleien av hunden : saumfaring (visitering) som bør gjøres grundig hver dag, klipping av klør (noe alle burde klare selv -og uten å være 4 mann! -og om du er uheldig å klipper så det blør, er det ingen fare - bare lat som ingenting og klipp videre! Det er oftest eier som skremmer hunden -ikke det at det gjør vondt!). Pelsstell (børsting, klipping, napping + +) av diverse raser var et ganske stort tema. Viktig å huske at byhunder må bade oftere pga salt/forurensning. Veterinærer anbefaler vask 2 ganger i året med grønnsåpe (dette er IKKE å anbefale). det som bestemmer hvor ofte hunden må bade er hvor møkkete hunden er (lengde/struktur på pels samt hvor du bor avgjørende) -og bruk en god hundeshampo!

andre temaer vi var innom i løp av kvelden : lus, flått, sopp, blodører, tenner og tannhygiene, tømming av analkjertler (bør KUN gjøres ved betennelse!) , ormekur, hudproblemer, betennelser m m

- NB! Flått -midler og -halsbånd er svært giftige og må brukes med forsiktighet. Det finns en sjampo beregnet på lus som også virker forebyggende på flått.

En viktig oppsummering ang pelsstell : mange kjøper hund uten å vite hvor mye jobb det er med pelsen på den aktuelle rasen. kjøper du feks cocker spaniel eller puddel MÅ du beregne god tid daglig til pels!

Heidi hadde mange historier å fortelle om hunder som kom til salongen - fulle av lus, med fastgrodde ører (tovet fast eller fulle av ørevoks..) og div.

(og jeg som har kviet meg litt for å gå med Fride pga noen små klumper..)

Alt i alt et bra foredrag. Man har alltid nytt å lære :)

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Oi, det var neimen ikke mye til oppslutning :-(

Så bra at dere kom da!