tirsdag 7. oktober 2008

jaktatferd og forsvarLekse til neste trener-samling (som er til helga) er bl.a å følge hunden en dag og skrive ned jaktatferd og forsvar/vokting. Siden forrige samling har jeg vært litt bevisst på dette og har funnet ut at Fride har mye jaktatferd (endel av det er gjeterinstinkter) og mindre vokting (men det er helt klart til stede det også.) I dag har jeg fulgt litt ekstra med henne og skrevet ned noen stikk-ord underveis (kommer muligens i senere blogg).

Ellers er treningsiveren (min) litt på vei opp igjen etter en lengre tørke.. Så det blir noen økter hver dag.

I dag la jeg ut et spor til jexie på morran (de to andre fikk nøye seg med godbitsøk inne idag). Fremdeles er vi ikke kommet så langt- korte spor med hyppige godbiter. Idag prøvde vi på et "bøyd" spor (i sirkel), har holdt oss til ganske rette før. dette var ikke noe problem, hun la som vanlig snuta i bakken og begynte snuse med engang. Og som alltid etter nesejobb ble hun sliten og rolig etterpå (jippi!!). Trente litt båndtrening idag også, hun begynner å komme seg.

Med fride ble det også båndtrening- hun også var flink + en økt inne med target og stå/bli.


I helga var Fride med på ridestevne begge dager. Der ble det iallefall nok sosial trening med masse folk, hester, biler, hunder osv . Fenris og Jexie var hjemme hos Nils Anders (som har brukt helga til å sette opp hundegårder.. - gleder meg til de er ferdige!!)

2 kommentarer:

Aase sa...

Du må skrive et innlegg om dine observasjoner.. spennende!
Du kan bare sende gubben hit når han er ferdig hjemme hos deg.. jeg vil så gjerne ha gjerde,- og nå er han vel så godt i gang så... :-)
tirsdag skal vi trene på Gjøvik. Vil du/dere bli med??
Aase

Kari-Anne Undlien sa...

Henger meg på Aase! hadde vært utrolig artig å se dine notater om disse adferdene. Hva ser du etter? Hvordan tolker du det du ser osv :o)

PS sleng deg med til Gjøvik du også davel! Vi tenkte å komme igang tidlig. Halv ti tida er det vi har avtalt. Samme sted som sist:o)