lørdag 18. oktober 2008

hundekurs

Hilse-trening . Bente hilser på Nelly (og Wilde)


- og Line hilser på Ronja (og Nils Inge)


i går var det nest siste time av hundekurset mitt. denne gangen var vi ute hele tiden (de andre gangene har vi hatt teori også).Vi startet timen med at de viste "leksa" 1 og 1. Det var doggie-zen med godbit i hånd, frivillig sitt og hilse pent. Og alle klarte seg veldig bra! Dette er en veldig fin gruppe - eiere som vil lære og hunder som tar ting veldig fort , så det er ingen sak å være trener da!

Etter gjennomgang av leksa var det mer doggie-zen trening (denne gangen med dør/bur) , dekk og båndtrening på ridebanen (rundt kjegler). Til slutt fikk hundene løpe litt løse og leike.

Fenris og Fride klarte å hoppe ut vindu (jeg så ikke akkurat da det skjedde -men vedder på det var fride som tok sats og hoppet på vinduet -og så datt ut...) mens kurset var... he he ikke akkurat så god reklame for meg sjøl ;) men de lot seg heldigvis fange inn igjen uten for mye bruduljer. (og Fride fikk leike med de andre til slutt. jeg turte ikke med fenris og jexie siden ikke zelma var her idag- de andre bli liksom så små og puslete..)I dag har jeg trent litt agility med Fride. Stine har trent litt før i uka. Og nå er Fride blitt en racer på tunellene. Har foreløpig ikke noen annen plan/struktur over treningen enn at det skal være moro og at hun skal lære kommandoene hopp og tunell.

Ellers vært litt i skogen med alle tre + noen godbitsøk inne. Sauene har reist hjem til varme fjøs eller får-i-kål gryter, så Jexie og Fenris har fått mer frihet igjen!

Og Sofus (nabo-dacksen som egentlig hadde flytta) har flyttet hjem igjen, så Fride er overlykkelig! Sofus er 11 år og har gått løs all sin tid - ikke rart han ikke trives med å flytte til et boligfelt... så flaks for han at Maren har flytta inn i gamle-huset hans og adoptert han ;)

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Høres ut som et fint og hverdagsnyttig program på kursene dine! :o)