søndag 13. april 2008

uke referat

BILDER FRA UKAS HØYDEPUNKT : FREDAG PÅ EGGEMOEN
Aase og Fluffy (disse har nå begynt på Canis sin instuktørutdannelse)

Lise med field spanielen Teddy skal prøve spor for første gang og får gode råd av Kari-Anne.
Fride på "camping"Ja så var uka alt over da. Selv om jeg bare jobba på skolen 1 dag, har denne uka vært veldig travel. Så blitt mindre tid til hunder enn jeg hadde tenkt.
Tirsdag ettermiddag ble det iallefall en liten "bytur" på Fride. Hun var med i Vikersundgata og fikk sett litt biler og folk ;) og var med inn på banken en tur med sølelabbene sine. Hun vil fremdeles hilse på alle hun ser, så holdt på å surre inn ei gammal dame i et lite uoppmerksomt øyeblikk... ellers gikk det jo veldig fint. Onsdag ble det mer gamle-dame-trening da hun var med til mormora mi. Hun hadde mast lenge om å se Fride, så nå var det jo på tide. Mormor har vært livredd hunder all sin tid, men dette har hun visst glemt på sine gamle dager... Så Fride var veldig populær og fikk komme opp både i senga og i fanget i stolen. Koste seg fælt begge to!
Ellers var onsdag en VELDIG stresse-dag med hit og dit kjøring. men rakk en liten mini-treningsøkt med Fride.
Torsdag rakk vi bare en liten tur, ellers gikk dagen mest til hest. men bikkjene suser da rundt i søla og forlanger ikke mer de.. Blir i overkant av selvstendige av å få løpe rundt på egenhånd da. Merker at Fride ikke er så god til å komme når jeg roper lenger, så dette må jobbes med (prioriteres)fremover! Fenris kommer alltid. Han stiller ikke no spørsmålstegn med det - det er "hurra Lene roper!!" hver gang og FULL fart uansett hva han driver med rundt her.
FREDAG var høydepunktet i uka. Da hadde vi en kjempekoselig treningssamling på EGGEMOEN. Aase, Kari-Anne, Lise og jeg møttes klokka ti (og jeg dro igjen halv tre). Været var knall-bra og vi fikk både trent spor og lydighet samt selvfølgelig det obligatoriske sosiale med pølsegrilling, skravling og utveksling av erfaringer! Jeg hadde med meg både fenris og fride denne gangen. Fenris var ganske i hundre først og jeg måtte trene mest fokus. Utover dagen ble han daffere og måtte faktisk "dras opp litt" med litt leik og kos som belønning. Ellers trente jeg frivillig sitt, ligg og stå med begge to. Fride fikk også litt smakebit på musematte og apport + at vi trente spor. Hadde ikke prøvd dette med henne før, så nøyde meg med 2 korte godbitspor. Var fornøyd med resultatet også, litt vimsing ble det, men hun gikk med nesa i bakken hele tiden og stressa ikke på som jeg hadde trudd. Så blir spennende fortsette litt med dette. Ellers var det litt så som så med oppmerksomheten idag. Jeg MÅ bare bli flinkere å trene mer i bånd -med forstyrrelser! blir lettere når vi kommer igang med treningsgruppe fast (vi som gikk grunnferdighet i vinter har planer om det..) - og så må jeg se på KVALITET på belønning(selv om jeg syns jeg hadde med litt forskjellig). Uansett vi fikk da trent litt og jeg fikk iallefall til noen sitt og dekk i utgangsstilling. dette har vi måttet jobbe litt med for hun flytter seg frem i front når hun skal utføre noe. Noe som er helt sikkert er at vi har nok å trene på! Må prøve lage meg en plan, for har alt for lett for å plukke litt her og litt der -og er veldig usystematisk!! (det er vel meg som persjon generelt..)
Fredag kveld dro vi til sigdal . fride var ganske trøtt, så jexie var nok litt skuffa for at hun for det meste sov under bordet.
Lørdag hadde vi koselig besøk av Lena, Thomas og Bente. Så Fride og Arja fikk leika masse. Grettir var også med, men han er ikke fullt så interessert i å rulle rundt.
Idag har det atter vært søle-bading. Etter litt tørk i gangen, ble det et lite godbitsøk inne og så skal jeg prøve å få trent litt etterpå.

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Takk for en knall-dag på fredag! Alltid veldig koselige disse formiddagene som vi treffes, gleder meg like mye hver gang :o)

Må også takke for lån av pølse, hehe. Ganske riktig så lå pølsepakka mi igjen i kjøleskapet. Nå gjør den nytte som godbiter ;o)

Fine bilder du fikk tatt av oss, hihi ^^ Jeg har en videofilm av deg og Fride. Den sendes per mail slik at du kan legge den ut i bloggen her :o)