tirsdag 8. april 2008

fri formiddagI dag har jeg fri på formiddagen. Har masse kontorarbeid som må unnagjøres (for ikke å snakke om husarbeid... ), men hadde bestemt meg for bruke litt tid med hundene først. Så etter unger var kjørt på buss og morgenstellet i stallen unnagjort , var det hundenes tur. Først en liten kosestund på sofaen med fenris utstagt på magan min (helt til blodomløpet sier stopp til 40 kg hund..) Så var det tid for litt godbitsøk inne. fride brukte lang tid og forsikret seg omhyggelig at ikke noe var gjenglemt , fenris kikket litt nysgjerrig på fride og lette fram et par biter han også, før han igjen intok sofaen. Mens jeg spiste frokost så jeg på en hundefilm "hunden for deg" som jeg kjøpte i sverige i påsken. den var faktisk ganske bra. Handlet om de raseforskjeller og hvor viktig det er å velge rett hund. Border collie var en rase som bla ble dratt frem ( de hevdet rasen hadde blitt så populær fordi den hadde blitt flittig brukt innen film -reklame bransjen). På filmen frarådet de på det sterkeste hvem som helst å anskaffe denne rasen. " Å gi bort en border collie til en bestemor i filttøfler er det samme som å gi henne en bombe i hånden" ;)

Etter frokost var det igjen ut istallen - slippe ut og møkke ut - mens hundene løp rundt i søla.

Deretter gikk vi tur i skogen. det ligger faktisk igjen endel snø, så Fride måtte slite litt et par steder. Vi hadde en liten pause i Petters (en gammel husmannsplass) hvor det alltid er deilig å sitte på en stein å filosofere -eller ikke tenke på en ting, mens fenris& fride raser rundt på den store gress-sletta og snuser etter spor fra fortidens gjengangere.

Hjemme igjen hadde jeg en treningsøkt i bånd med fride (som katrik delvis spolerte - han MÅ jo bare komme når han hører klikkeren). Var LENGE siden vi hadde trent hjemme i bånd og konsentrasjonen var ikke helt på topp. Måtte minske kriterier da "sitt" plutselig var et glemt ord, men det kom seg heldigvis etterhvert. Jobbet litt med utgansstilling og rygging som gikk ganske bra. Jackpot-belønning til slutt i økten var å bli sluppet løs og kunne løpe etter Katrik langt oppi skogen (men begge kom i full galopp når jeg plystret!) :)

Prøve rekke en liten økt til idag etter kontorjobben nå- og før jeg skal ut på jobb. Nå sover de i gangen -og forhåpentligvis tørker litt. det er forferdelig sølete rundt her nå. I går var været så ille at til og med Fride syns det ble for mye. Hun kom våt og sølet bort til meg når jeg hadde ridetimer og ville sitte på armen!! - skulle nok vært liten enda , før sov hun jo i jakka mi mens jeg hadde ridetimer. Idag er været heldigvis bedre.

1 kommentar:

Camilla sa...

Så masse fin pels Fride har fått nå da, begynner å se "voksen" ut jo ;-)

Synd jeg ikke fikk vært med på trening i går, men det kommer vel flere sjanser utover våren tenker jeg.

Camilla