søndag 18. januar 2009

raselære


Ja , da var enda en skole-helg over. referat kommer senere (litt for sliten i huet nå..)
Vi fikk bl.a utdelt de 10 rasene vi skal skrive om (alle skal skrive 10 raser hver -slik at vi etterhvert får en mappe med 200 hunderaser som vi senere kan bruke til oppslagsverk)
Vi skal gå grundig inn i hver rase -helst også snakke med oppdrettere /treffe rasene i "live" og deretter sortere de viktigste opplysninger på en side (pr rase)
Mine raser ble :

Australsk terrier, Buhund, Canaan hund, fox terrier, irsk ulvhund, cane corso, shiba, svensk lapphund, picard, lusern støver og lagotto romagnolo

- veldig fornøyd med rasene fordi dette er raser jeg ikke har peiling på fra før av - og da lærer jeg jo mer! Utfordringen er at flere av rasene er ganske sjeldne..

Men gleder meg til å gå igang! Raselære er egentlig noe jeg syns er veldig spennende! Fra 8- 10 års alderen leste jeg alt jeg kom over av bøker om raser - på både hund, hest og katt! var veldig oppdatert den gangen - husker Kvitt eller dobbelt på Tv -og når det var spørsmål om hunderaser visste jeg alle svarene ;) - Det var den gangen .. Nå er ikke hukommelsen som før - og dessuten har det kommet veldig mange nye raser siden den gang.

- Hvis noen av dere som leser bloggen vet noe om noen av rasene "mine" eller kjenner oppdrettere , vil jeg gjerne ha tilbakemelding på det.

3 kommentarer:

Lene , Fride og Kira sa...

he he så sliten i heuet var jeg at jeg ikke kunne telle til 11 engang... rettelse : 11 hunderaser!

Kari-Anne Undlien sa...

Ja, her har du fått litt av en utfordring. Du har fått tildelt mange raser som ikke er speiselt utbredte her til lands..

Hvis du søker info om Lagotto, så vil jeg anbefale bloggen til den svenske Canis-instruktøren Maria Yttermyr: http://cowgirlup.bloggagratis.se/

Søk f.eks på "lagotto" i bloggen så får du opp noen treff til innlegg hvor hun beskriver hvordan det er å jobbe med disse hundene.

Skulle heller ikke forundre meg om du fikk svar på dine spørsmål omkring rasen hvis du sendte henne en mail. Hun er virkelig engasjert og reflektert denne dama her :o)

Camilla sa...

Iren fra trenerkurset har jo en Picard da, du husker vel han ;-)