tirsdag 17. mars 2009

Hundetrenerskolen 6.helg


Ja tenk at det alt var 6.helg da. Syns vi akkurat har begynt jeg.. men samtidig har jeg lært kjempemasse! Og vi begynner å bli godt kjent - en fin gjeng og alltid moro komme sammen!

Lørdag begynte som alltid med utveksling av tanker og nytt siden sist. Turid fortalte fra Moskva-turen med Hallgren og om den nylig oppstartede trenerskolen i danmark som dette året hadde nesten bare dyresykepleiere som elever (og disse var det klinikkene som betalte utdannelsen for!). Stepanka fortalte om den ene hunden sin som plutselig hadde begynt å bite når hun skulle løfte han inn i bilen. Han virket frisk og rask ellers, men hun hadde litt mistanke om noe rygg-plager. For å gjøre en lang historie kort , hadde denne hunden svelget en gummibit (av en leke) som hadde ligget i magen hans i 2 mnd. Nå var han operert, på bedringens vei og biter ikke lengre... Sånne historier gir oss alle en påminnelse om å ta endret atferd på alvor (tenk om hun her hadde fått råd om å sette hunden på plass fordi han var dominant...- Det finnes nok MANGE slike historier som ender med avlivning fordi hunden er "blitt gal"..)

Ellers var det KONSULTASJONER som sto på programmet denne dagen. Vi lærte teori og teknikker rundt dette og jobbet i grupper om utforming av spørsmålsskjema. Vi var også innom "Joharis vindu" som tar for seg hvordan ting alltid sees fra flere sider + at vi har et skjult og et ukjent område også. Senere jobbet vi 2 og 2 og fikk prøvd oss både som rådgiver og hundeeier med problemer. Jeg jobbet med Tina og problemene våre var : 1. Tinas border collie er stresset inne, spesielt når hun drar fra han og kommer hjem. 2. Min sheltie har begynt med bjeffing for å få oppmerksomhet.

Nyttig se begge sidene + at vi faktisk fikk litt konkrete ting å jobbe med.

Utover dagen fikk vi mange kasus å jobbe med. Vi jobbet både alene, 2-og 2 og hele klassen.

Vi ble understreket viktigheten i å ikke fremprovosere hundens problem bare for at vi skulle se det. vi skulle klare å se for oss den aktuelle situasjonen og raskt lage en fremdriftsplan . (Tenkte da på alle heste-ekspertene som tar imot hester med henger-skrekk på sine kurs selv om de må kjøre for å komme dit... Ellen Ofstad er den eneste jeg kjenner som ikke ønsker dette!)

Praktisk jobbing med hundene denne dagen var passerings-trening. Vi skulle lage en plan for hvordan vi skulle gå frem (systematisk trening) og var i grupper på 3. (jeg var med Bergljot og Elin). Treningen gikk fint. Fride brydde seg ikke stort om noe, men syns nok vi var litt håpløse som gikk frem og tilbake på en vei..

Stepanka hadde bokomtale denne dagen hvor hun tok for seg ulike rasebøker (også noen tsjekkiske). Hun anbefalte TEKNOLOGISK FORLAGS HUNDELEKSIKON fordi dette var den som hadde flest raser. (Den var dessuten på tilbud til 149,- nå!) :)

SØNDAG var det valper og unghunder som var tema. Et veldig spennende og omfattende tema. Det anbefales nå å vente med levering av valp til den er minst 8,5 uke (helst senere). Mulig det blir forandring i krav fra kennelklubben. I endel land er det ikke lov levere før 10 uker og noen 12. Norge følger nok etter. For sosialiseringens del kan nok 12 uker kanskje være sent, men 10 uker er kanskje gunstig? Viktig for valpen lære bitt- og aggresjonshemning + at den som har maten eier den av mor/kullsøsken.

Vi hadde også om oppsetting av kurs for valper og unghunder. veldig aktuelt for meg siden jeg skal prøve meg litt nå.

Det var kjempefint vær søndag, så vi var endel ute. Både turer med hundene og videre jobbing med passeringstrening i div utgaver.

Kristin Cecilie holdt et glimrende foredrag om taktil berøring - lærerikt og engasjerende!

(ikke vanskelig se at denne jenta passer i jobben sin!)

I løpet av helga snakket vi også om hovedoppgave og rase-oppgaven. Leverte lekse (bjeffeskjema + div).

Neste samling er ikke før i mai (pga påsken) og da skal vi på Troll Hundeskole til Anne Lill Kvam. Lekse til neste gang er (bare) å lese boka hennes "NESEARBEID FOR HUND". Gleder meg til den samlinga- blir nok både sosialt og morsomt både for folk og hunder!

Til junisamlinga skal vi ha ferdig rase-beskrivelsene, ha kommet godt igang med hovedoppgava (...) , ha utformet et skjema for konsultasjoner og ha utført 2 prøvekonsultasjoner (+ en lekse til som jeg visst har glemt... hm..)

Ingen kommentarer: