torsdag 5. mars 2009

foredrag, vaksinering og frisør-time

Fride har vært hos frisøren idag! Hos hundefrisør for første gang i sitt liv. Der ble hun vasket, klippet, stylet, gredd og fønet etter alle kunstens regler. Hun syns nok det hel var litt rart...
Borte er de lodne tøflene på beina - og klumpene bak øra, ikke verst!

Ikke så mye pels igjen da. Siden hun var igang med røyting likevel, ble mesteparten av underulla fjernet. Så en mye mindre hund jeg fikk med meg hjem gitt. Bra vi ikke skal på utstilling med det første, må nok vokse ut litt mer pels igjen først. men ellers ble hun veldig fin da!
Siden hundefrisøren holder til sammen med dyrlegen, skulle hun få vaksine samme dag. Flemming viste oss rundt på klinikken. Jeg hadde ikke vært der etter den åpnet. det var blitt veldig fint og stor plass med mange rom!
Fride syns nok det var veldig til styr å være hos frisøren. Hun er jo ikke spesielt glad i å bli børstet engang, og her skulle hun styres med i en time... aldri har hun blitt fønet før heller. Men frisøren var flink og jeg fikk masse skryt for fin og veldig snill hund! Og ikke så mye skryt fordi hun var tjukk... (he he dette visste jeg jo fra før)
Etterpå fikk Fride løpe litt løs rundt på klinikken før det var tid for veiing (10 kg...!) og sprøyte (det trur jeg ikke hun enset engang). Til slutt fikk hun leike litt med mellompuddelen Teddy som frisøren eide. Så hun storkoste seg egentlig der hun og kommer nok ikke til å bli redd for å gå dit igjen. (blir vel som Fenris som var helt overlykkelig over å komme til dyrlegen)
Så da er det slanking på planen da... Hm. ikke så veldig lett for hun spiser jo alt hun kommer over -fra hestenes mat til ekle greier hun finner ute -og selvfølgelig maten til schærerne og kattene. Må vel helt slutte gi henne noe jeg tenker jeg. men men ikke så veldig bekymret egentlig for med den lille magen hennes kan hun faktisk se tynn ut en dag og tykk den neste. Og så er det jo heller ikke så vanskelig å slanke dyr da (verre med seg sjøl, spesielt hvis det er sjokolade i skapet...)
KVELDSFOREDRAG MED TURID RUGAAS
I går var det igjen foredrag på Tyrifjord. Denne gangen var temaet VALP.
Det var rundt 20 fremmøtte, noen lokale, men ellers fra Oslo, Gjøvik og Kongsberg. Det er bra det begynner å ta seg opp. Det er jo veldig aktuelle temaer som blir tatt opp og rimelige foredrag!
Turid hadde akkurat kommet hjem fra Moskva hvor hun og Anders Hallgren hadde vært og holdt kurs for hundetrenere. Der ligger de visst fremdeles veldig mange år etter også på hundefronten..
Temaet valp er jo veldig omfattende, så orker ikke skrive så mye om det her, men noen stikkord fra det vi gikk igjennom :
- valpen bør være minst 8,5 uke før den reiser fra mora pga læring av bitt-hemning og fryktalder (endel har begynt holde igjen valpene til 10-11 uker)
-stort behov for nærhet den første tiden i nytt hjem
- unngå mye NEI og forbud. legg heller tingene til rette for at valpen skal gjøre riktige ting. ta fra den muligheten til å velge galt.
- valper har "valpelisens" til de er 4-5 mnd. Voksne hunder tillater da mye av valpen.
- 8- 10 mnd ny fryktperiode (spøkelses-alder). Viktig ikke forsterke dette.
- Ikke forvent at en valp/unghund skal være rolig for lenge av gangen.
- valper er SØTE, men også SLITSOMME :)
- unghundene er som tenåringer. Det er normalt at de tøyer grenser og prøver finne egne veier.
Foredraget varte i 3, 5 time og som vanlig ble det også tid for diskusjoner og andre temaer enn akkurat valp. Marius fra DYREKILDEN stilte igjen opp med fine utloddings-premier , og han tok også opp viktigheten i bruk av SELE også til valp.


2 kommentarer:

Bente, Bulle og Chex sa...

Morsomt å se Fride "styla". Må stille når pelsen har grodd ut igjen;)
Jeg skal stille Bulle på Drammen hundefestival i slutten av april, da kan du få lov til å være fotograf=)
PS: Det blir kurs til helga eller?

Kari-Anne Undlien sa...

Så fin Fride ble :D

Vi vil veldig gjerne treffes for trening en dag vi! bare kom med et forslag til dag, så skal vi se om det passer :O)