mandag 16. februar 2009

hundetrenerskolen februarsamling

Fenris med ny sele (egentlig Jexie sin..)
Flott vinter-vær med sol lørdag. Masse snø søndag!
Flere bilder fra helga på www.hundenfordeg.piczo.com

ja, da var enda en helg og 16 timer på skolebenken over. Phu.. spennende, interessant, lærerikt og SLITSOMT!


Lørdagen begynte vi som vanlig med samtaler - hva nytt har skjedd siden sist, hva har vi å fortelle, tips/råd osv. Det ble bl.a litt diskusjon og opplysning rundt mentaltesting. Og jeg fikk vel bare stadfestet det jeg alt hadde tenkt for meg selv : "dette er ikke noe jeg har lyst til å utsette min hund for". Gjort på riktig måte (noe som det nok ikke er mye av) , kan det sikkert være ok dersom det er nødvendig (men det er det jo strengt tatt kun for en bitteliten brøkprosent av norges hunder). Hårreisende å høre hvordan dette blir brukt rundt omkring på omplasseringssteder (-med resultat at oppmot 90 % blir avlivet..)!
Etter skravle-stunden , som ofte tar en stund og er veldig koselig, var det raselære igjen. Vi gikk gjennom noen av rasene vi hadde fått i oppgave -for å se hvordan vi lå an og om det vi hadde funnet faktisk var relevant opplysning.. Jeg snakket litt om luzernstøveren som er den av rasene "mine" som var vanskeligst finne nok stoff om. Vi fikk også en praktisk oppgave hvor vi skulle finne en passende rase til en gitt familie.
Ellers var det BJEFFING som sto på programmet denne dagen. Vi lærte om de 6 bjeffe-typene (varsling, forventning, vokting, redsel, frustrasjon og tillært bjeffing), hva som kjennetegnet og hva vi kunne gjøre med det. Interessant tema! Oppgave til neste gang er å føre 1 dags bjeffe-skjema på 1 hund.

Det var mest teori denne dagen. Men de som hadde med hund fikk prøve ut hvordan kroppsholdning og stilling på hånda spiller inn i innlæring av øvelser. Jeg hadde valgt ha Fride hjemme denne helga, siden jeg visste det ble mest inne og syns det blir lenge i bilen på henne (hun roer seg ikke helt inne heller.)
På slutten av dagen kom Anne Lill Kvam innom for å hilse på og ta opp betilling på hytter til mai-helga vi skal på nesearbeid hos henne. En hyggelig og engasjert dame! Hun hadde også vært i italia siden sist jeg snakka med henne, og hadde med haqihana- seler (som jeg hadde hatt lyst på lenge). jeg kjøpte en svart til jexie og en grå til fride. Ville hatt til fenris og, men det får bli senere (ifølge lommeboka..)


SØNDAG startet med bokomtaler. Marte tok for seg "Fra valp til voksen hund" av Åsa Ahlbom. En bok hun likte og anbefalte, men som det ellers var noe delte meninger om. Virket alt i alt som en grei og nyttig bok for de som klarer "sile litt". Tiina snakket om "100 % hverdagslydighet". Hun hadde mest positivt å si om boka, men trakk frem noe negativt - feks. at det anbefales at hunden blir i situasjonen når den blir skremt (!...) . Og som med de fleste andre bøker, må man vel sile noe.. Jeg snakket om boka "Kontakt -samspillet mellom deg og hunden din" av Eva Bodfäldt. Bokomtalen på denne kommer i en annen blogg.

Resten av dagen var viet INSTRUKSJONSLÆRE. Det var endel praktisk jobbing i dette , så alle fikk prøvd seg både som instruktør og elev (jobbet i grupper 2 og 2 med 1 hund), jeg fikk også prøvd meg som observatør (hvor min utfordring var å holde munn... Hm...). Vi hadde også gruppeoppgave hvor vi skulle sette opp ulike kursplaner. veldig spennende! Vi ble terpet på hvor viktig det var å gi tydelige beskjeder, demonstrere og å gi ros.
Nok en lærerik helg!


1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Nok en lærerik helg ser jeg. Flott oppsumert som vanlig :o))

Men er ikke så sikker på om jeg er helt enig med deg/dere om synet på mentaltesting, dah ;o)