fredag 12. desember 2008

syden-tur


Da var vi hjemme igjen i vinter-Norge etter 1 ukes ferie på Bahia Feliz, Gran Canaria.

Det har vært en topp uke, både ungene og vi voksne har kost oss. Har både fått slappet av og opplevd ting! Martin og Stine traff på to fra skolen sin (Adele og Lene), så de ble veldig opptatt hele uka.

Jeep-safari og kamelridning var nok ukas høydepunkt. I åpne jeeper gjennom Tusen Palmers Dal og opp i fjellene -og ridetur på kameler i ørkenen. Kamelene var forresten valdig flotte dyr. ble helt fascinert av de og ville nesten ikke dra jeg. - Klappet og koste og klemte og undersøkte (ikke minst de rare bena/føttene/klovene deres måtte jeg granske nøye) ;) Sist på jeep-turen besøkte vi også en kamelfarm og fikk se og lære mer (bla at de kan bli 35 år, er voksne når de er 4-5 år, kan bære 250 kg og koster ca tretti tusen kr. Til Gran canaria kom de som arbeidsdyr istedenfor hester -siden kameler var billigere både i innkjøp og kost. Nå brukes de mest innen turistnæringen der.) Bortsett fra at utstyret muligens kunne vært litt bedre, virket det som kamelene fikk godt stell og ble håndtert fint. - et litt kjedelig liv å gå der med turister- men det er jo i grunn det samme for en hest (de må også utføre kjedelige oppgaver).

På kamelfarmen var det en pitbull som passet på.

Bortsett fra denne, var det omtrent ingen store hunder å se på øya - men veldig mange småhunder av forskjellige raser. - og jeg la merke til at alle hadde sele, så ikke en eneste som gikk i bånd med halsbånd (Spania generelt er flinke på det her området - vi i Norge ligger langt etter!)

Siden jeg savnet dyrene hjemme ganske mye, var også en tur i dyreparken morsomt. Her også hadde de fleste dyra det bra til å være dyrepark. - med unntak av et par ørner som overhode ikke burde vært der i det hele tatt!! Papegøye-showet var utrolig morsomt for både liten og stor! - helt fantastisk å se hva de hadde lært seg - og belønningen var selvfølgelig på plass. Jeg trur nok ikke man ville kommet særlig langt med tvang på en papegøye...

Fride har vært hos Zelma (og Nina & Therese) hele uka. der har hun hatt det storartet og blitt bortskjemt med soving i seng og kake-baking ;) - Hun har sovet i hele dag, så hun og kusina har nok også leika masse!

Fenris og Jexie har vært hjemme med dyrepasserne Lisa og Ina som har bodd her hele uka. De var tjukke og fornøyde og har også hatt det bra.

- Lettere kose seg på tur selv også når man vet dyra har det bra. hadde ikke vært det samme å sette de på kennel akkurat..

Det var ganske kaldt å komme hjem igjen, men flott med vinter også. -og nå går det fort til jul!

1 kommentar:

Kari-Anne Undlien sa...

Velkommen hjem til det kalde Nord! Høres ut som en flott tur :o) Mon tro om det ikke snart fylles opp med eksotiske kameler på Stall Tajet ^^

PS Det var litt vanskelig å lese grønt på rødt.. :o)