fredag 12. desember 2008

kveldsforedrag "hund & høytid"


Onsdagskvelden før jeg dro til syden var jeg på foredrag igjen på Tyrifjord.

Jeg møtte Nina der (som kom rett fra jobb) , og ellers var det 3 fra Gjøvik der - så oppslutningen var iallefall litt bedre enn sist.

Denne gangen var det Turid som var foredragsholder -og temaet var " å forberede jul og nyttår med hunden". Det som er fint med disse kveldene , er at det ikke er reine foredrag, men mer samtalegrupper hvor vi kan diskutere ting, komme med spørsmål (også om ande emner) og snakke sammen.

Litt kort sammendrag fra temaet :

- Hunden er et familiemedlem og må få være med på det som skjer og forberedelsene til julen. La den få lukte, smake og undersøke. - Om nødvendig beskytt hunden mot uvettige familiemedlemmer (!)

- Husk at pepperkaker, druer og sjokolade er GIFT for hunder!

- Pass dere for stress , ta en pust i bakken -eller sofaen iblant!

Julegaveideer til hunden : brukte tøfler/sko, bamser, bein, saueskinn, tresleiver, kongler, puter, gammelt hesteutstyr, tunell, telt + +

NYTTÅR : for redde hunder : blend vinduer, sett på tv/radio , vær rolig selv, DAP kan evt brukes, men andre medikamenter anbefales IKKE! Reis til et roligere sted dersom problem med mye raketter der du bor.

- og deretter bruk resten av året til å forberede hunden på neste nyttår! Det er ikke umulig å få hunden mindre redd , men det tar tid & jobb!

- og selvfølgelig lar man ikke hunden være alene på nyttårsaften!!!

2 kommentarer:

Elin Osa Søreng sa...

Hei Lene. Jeg fikk jo invitasjon til foredraget, men vi har finni en løsning som funker for oss på nyttårsaften, så følte ikke behovet var der... Vi gjør sånn du beskreiv, samt at vi har kun èn til to rolige(!) gjester. Litt engstelig er både Luna og Canopus, men da kommer de å legger seg på føttene våres- og da er det liksom greit. Velkommen hjem fra velfortjent ferie forresten! Jeg har også vært på Bahia Feliz for noen år siden- deilig med varme om vinter`n! Gi lyd om du vil ta en tur en dag før jul da- har no småtteri til deg og unga (samt bursdagsgaven din... *kremt*) Gode klemmer fra Elin

Kari-Anne Undlien sa...

Vi må få ordnet en treningsdag igjen ute hos deg, ja. Er i grunnen altfor lenge siden jeg har vært på Hønefosskanten overhodet... Ikke siden september rett før Heidi ble syk, faktisk :-O

Ser at Camilla har innkalt til trening på Eggemoen i romjula. Kommer du dit? da kan vi jo planlegge et treff ute hos deg :o)