tirsdag 5. august 2008

endelig ferie!

jexie svømmer for første gang

en fin lørdag på hytta ved fjorden


Da var rideleiren slutt for i år! i alt 75 unger har nytt livet på Tajet med ridning, leik & aktiviteter, bikkjekos og bading i kulpen. Fenris, Jexie og Fride har blitt kjent med mange nye , og de har nok ikke lidd noen nød selv om tiden til trening har vært heller fraværende.

Helt ferie ble det ikke den første helgen etter tunet ble tømt for ride-unger.. For her var reine kennelen. Foruten våre egne 3 (og Sofus som stadig stikker innom..) var vi ferie-passere for Zelma og Arja (som er foreldrene til Nils A sin nydlige toller-tispe). Zelma har jo vært her så mye at hun føler seg helt hjemme og klart som medlem av tajet-flokken. Arja derimot lever en sjermet tilværelse i Sigdal til vanlig -og er lite sosialisert med andre hunder -for ikke å snakke om katter og hester.. he he . Det ble en liten prøvelse for henne stakkar. Og nettene var spesielt utfordrende. det endte med at jeg lå nede i stua sammen med henne, så jeg kunne roe henne om at ikke ethvert hovtramp eller kattemjau var farlig! Så litt søvn ble det da på henne - men det var nok en sliten tollerdame som kom hjem på søndag kveld. Hun og fride gikk heldigvis veldig bra sammen. Hun fikk også hilse på alle de andre og leke litt med Zelma, ellers var vi naturlignok litt forsiktige.

Etter de dro ble det ganske stille på Tajet. "bare " 3 hunder igjen. Så nå er det bare å sette igang med planlegging av kull på Jexie utpå høsten ;)

Disse to dagene etter helga har bare flydd avsted. jeg ligger nå minst 6 uker på etterskudd med kontorarbeid, regninger (...), husarbeid (!) og diverse. - For ikke å snakke om hundetreninga.. Det merkes på fride iallefall.. Fenris har ting mer inne og er stort sett den sammme selv om vi ikke får trent så mye. Setter utrolig stor pris på den jobben jeg gjorde med han som unghund! selv om det ikke merkes borte, så er han iallefall en veldig grei hund på hjemmebane. Fride er nok et bortskjemt liet troll- men blid og snill er hun da iallefall. Og gleder meg til å begynne trene med henne igjen! Har som mål å delta på agility-kurs i høst + kanskje spor eller rundering med en av hundene. Og så begynner jeg jo på hundetrenerskolen om 1 mnd! Både gleder og gruer meg... Har fått pensumliste (den ligger ute på http://www.hundenfordeg.piczo.com/ for spesielt interesserte..)

2 kommentarer:

potsy sa...

Hello

Aase sa...

Hei Lene.
Ser du har hatt en travel sommer!
Heldige unger som får komme til deg og være på rideleir!
Bare send meg en melding når du vil trene igjen.
Jeg trenger virkelig å kjøre på fremover...(med tanke på eksamen)
Blir spennende å høre hvordan det går på kurset ditt ettehvert. Vi skal pumpe deg for info på treningssamlingene;-)
Aase