lørdag 5. desember 2009

oppdatering


veldig treg til å blogge om dagen visst...

Her har det blitt vinter siden sist, jeg har hatt siste helga på hundetrenerskolen , vært sjuk med div influensa/lungebetennelse/hoste i 3 mnd (!!) - og magen vokser!

Siste helga på hundetrenerskolen var vi i Vikersund. Temaer denne helga var bla hunder som dør/avlivning/sorg . Og ellers var det jo fremføring av hovedoppgaver - noe som var veldig spennende å høre på. Her var det mange spennende temaer. Stepanka og Kristin Cecilie hadde valgt "tur" som tema -men med forskjellige vinklinger. De to har store planer om å gå sammen å gi ut en bok om dette temaet - det gleder vi oss til!! Ellers var det som sagt mye spennende - for å nevne noe : "mennesket -hundens verste fiende" - et forkurs for valpekjøpere/blivende hundeeiere, " Hvordan kan hunder ha det best mulig på et hundepensjonat?" (m/ bla film fra england), "verdt å vite om din 4-bente venn" - en info.brosjyre, "om bruk og bivirkninger av straff og ubehag i hundetrening" - et foredrag (av Tiina som også ble hyret inn av Turid til å holde foredraget på Tyrifjord hotell på nyåret!! - bra jobba Tiina!!) , "La meg få snuse verden" -en film om mental stimulering. - og så et veldig morsomt kunnskapssill for hele familien som vi fikk prøvespille -vi gleder oss til det blir utgitt på ordentlig!

Vi var også på hotellet og spiste lunsj som en fin avslutning på skolen. Det blir rart å ikke treffe hverandre hver mnd lengre, vi har etterhvert blitt en sammensveiset og fin gjeng. men vi har lagd oss et forum og skal holde kontakten og bruke hverandre i fremtiden også.


Ellers er det lite som skjer om dagen. pga den dårlige formene min (som om ikke svangerskapsplager med bekkenløsning + div er nok!!) er det ikke mye jeg får gjort om dagen. Schæferne er ganske greie egentlig- de er fornøyd med å være med ut i stallen og en tur opp i skauen ved postkassene i løp av dagen. ellers er de mye late i sofaen... Prøver aktivisere litt med godbitsøk inne og ute, men så mye mer enn det skjer visst ikke i livene dems om dagen. Fride er litt mer misfornøyd, så hun er mer bjeffete og masete enn ellers. Er jo vant med å være med mye rundt -bla med agility-trening 1-2 g pr uke, så dette er litt overgang. Så akkurat nå er hun på en liten ferie hos kusine Zelma og der har hun det veldig bra :)

Det blir spennende å se hundene da den lille jenta vår blir født i slutten av januar (ja vi håper hun venter så lenge, selv om jeg var veldig i tvil om akkurat det en stund..). Jeg er ikke noe redd for at det blir vanskelig, men blir spennende se hvordan de blir.

Fenris sin form er sånn opp og ned om dagen. Vondt i øre og noen dager problemer med bæsje, så ikke noe moro. såret i rompa er like ille, og har vel egentlig ikke så store håpet om bedring der. - men på gode dager er han helt seg selv med hopp og sprett og full fart :) og så er han blitt helt matvrak - så han er faktisk blitt litt tjukk... må passe på litt der.

Ønsker alle som gidder å lese bloggen min en fin førjulstid!! - selv om jeg ikke er så aktiv selv på hundefronten om dagen så følger jeg med!

Ingen kommentarer: