fredag 4. september 2009

sommeren er kort - det meste regner bort...


Ikke noe er vel mer sant i sommer enn akkurat de strofene på den sangen...! Syns liksom vi har gått og venta på sommer siden i juni. Og nå er håpet borte og sommeren over for godt.

Det har vært lite blogging i sommer. Mest pga knapp tid, men også pga en pc som streiker og div andre omstendigheter..

Bortsett fra regnet har det vært en fin sommer. Det har som vanlig vært mer hest enn hund i sommer, men som tidligere nevnt trur jeg ikke hundene lider noen større nød over det. - masse oppmerksomhet, folk og andre hunder på besøk -og ting som foregår mesteparten av døgnet.

Har rukket å holde en aktivitetsdag i sommer (med litt "skogøvelser" som spede starter på spor og rundering, innkallingstrening, agility og bading i elva) - det var faktisk på en svært varm sommerdag! 6 hunder deltok.

Trente litt agility hjemme med hundene tidlig på sommeren, men etterhvert ble jordene overtatt av hester.. nå gleder jeg meg bare til å få egen inngjerdet bane!! -hadde håpet få det ordnet i høst, men pga all nedbøren ser det heller dårlig ut :(

Siste uka i juli var Fride og jeg på agility- kurs i Hønefoss. Instruktøren som var innleid denne gangen var Karoline Paulsrud Moe (flere ganger norgesmester og skribent i Hundesport), og jeg var veldig fornøyd med å være blant de "utvalgte" til å få delta på dette kurset selv om jeg ikke hadde fått trent like iherdig som de andre i sommer. Jeg var veldig fornøyd med kurset, syns vi lært masse. -og jeg ble selvfølgelig helt pumpa (hvor er kondisen??).. Banene var ganske krevende, de tilsvarte ofte en mellomting av klasse 1 og 2 , med opptil 18 hindre og til tider svært førerkrevende svinger.. Fride var samarbeidsvillig og flink, så jeg var veldig fornøyd med innsatsen hennes!

Skulle gjerne ha trent masse agility fremover , hadde vært moro å prøve å konkurrere også (bare for moro skyld, jeg har ikke akkurat de største ambisjoner siden jeg nok mangler konkurranse-genet..). MEN foreløpig må planene legges på is en stund, uansett hvor dumt det er. - men sånn går det når andre planer overtar litt -OG man spiser for mange epler (....) :)

Sommeren har ikke bare vært bra... Fenris har vært syk siden i slutten av mai. utallige dyrlegebesøk, mange pencilinkurer og andre medisiner og til slutt et stort håp om operasjon , før vi fikk en ny diagnose som er veldig endelig. Furunkulose. Den typen han har sees nesten utelukkende på schæfer og resulterer i STORE åpne sår /dype flenger rundt endetarm, samt tilbakevendende betennelser i ører/ kropp.. Prognosen er ikke særlig bra. Av de jeg har lest om på nettet osv , har ingen blitt eldre enn 6 år. Han må gå på ganske høye doser kortison resten av livet - med alt dette medfører... Som om ikke dette var nok fikk han omsider en diagnose på øreproblemene som stadig er tilbakevendende (og har vært veldig ille i sommer). På veterinærinstituttet fant de både sopp (MYE) og flere froskjellige bakterietyper bla en sjelden som er vanskelig og bli kvitt... Så nå går han på medisin spesialbestilt fra utlandet , og det virker faktisk som den virker. Så akkurat nå er vi ved ganske godt mot og han er ganske fin form, om enn ikke helt seg selv så iallefall MYE bedre enn han var i perioder hvor han verken hilste når vi kom hjem eller ville være med ut..

Både Fride og Jexie har hatt løpetid nylig, og etter litt vurdering ble valpeplanene utsatt. Så da får det holde med en 2-bent baby i huset etterhvert.
I helga skal jeg på hundetrenerskolen. Begynner å nærme seg slutten der nå, bare 2 samlinger igjen etter den her.

2 kommentarer:

Camilla sa...

Hmm, er det du som har "spist for mye epler" nå altså.. ;-)
Gratulerer da, med litt andre "valpeplaner" ;-)

God bedring til Fenris!!!

Kari-Anne Undlien sa...

Ååh, er du gravid Lene? Gratulerer!!! :D

Men, har du TID til dette da? ;P

Oioioi, dette blir spennende for deg, gubben + dine tobente "valper" kan jeg tenke meg :O)

Er såååå lenge sida jeg har sett deg. Er det håp om at vi treffes på Hønefoss en eller annen gang før termin, montru? Håper det! :D