fredag 25. september 2009

Hundetrenerskolen septembersamling
(litt treg med referat...)


5.- 6.oktober var det igjen klart for en helg på hundetrenerskolen. Siden Kongsrud er blitt pusset opp og nå er for fint (!!) for hunder, er samlingene flytt til Svene i Numedal. Klokka ni lørdag morgen møtte vi dermed opp ved Troll hundeskole. Endel hadde kommet kvelden før og allerede innlosjert seg på campinghyttene, selv skulle jeg kjøre hjem til Sigdal på kvelden.

Alt i alt har 6 stykker sluttet på skolen av forskjellige grunner , og med noen som uteble var vi bare rundt 10 stykker denne helga. -Noe som egentlig var veldig greit siden vi hadde endel praktisk jobbing også.
Da alle hadde kommet kjørte vi i følge til klubbhuset vi skulle være- et stort og trivelig lokale med god plass ute også. Startet dagen med utveksling av nytt som vanlig. koselig å treffe folk igjen (lenge siden sist nå)!

Denne helgen var det INNLÆRING som sto på planen. her ble det understeket viktigheten av å tenke alternativer.- som hundetrenere holder det ikke å ha en plan, men å se på mange måter å gjøre forskjellige øvelser på. Ikke alt passer til alle hunder og her måtte vi virkelig vise kreativitet i våre forslag....- det ble en god del gruppejobbing og ulike caser. Veldig spennende! Selvfølgelig skulle alle metodene vi tok i bruk være "snille" og noe vi selv kunne stå for. Eksempler på øvelser vi skulle finne ulike metode-alternativer på : innkalling, apport, stå, bli, gå fot, rygging ,godbitsøk mm. -altså nyttige vanlige øvelser.
- Kreativitet og det å lære seg å se muligheter innen innlæring var vektlegginga i oppgavene.

Ellers hadde vi en økt med passeringstrening både lørdag og søndag. Det er utrolig moro å se fremskrittet alle hundene har gjort. Når vi startet i fjor høst var det noen som måtte gå på hver sin side av et jorde MED mange barriærer i mellom ... Nå passerte alle uten barriære med max 1 meters mellomrom :)
Vi snakket også om hvordan vi kunne legge opp hvis vi skulle arrangere et passeringskurs (trur dette er noe veldig mange hundeeiere har nytte av), og flere ble nok litt tent på denne ideen.

Apport var også på menyen denne helga. Og det virket som de fleste hundene tok denne oppgaven greit -og noen fikk nok lyst jobbe videre med dette. Dette er fremdeles ikke min favoritt desverre, men Fride og jeg klarte da de trinnene vi skulle gjennom denne gangen iallefall.. Neste øvelse som var rygging var mer moro :)

Mye teori fikk vi da også puttet inn denne helga som ellers - noen nyheter fra ulveforskning, atdferd ulv kontra hund .


Flere, deriblant jeg, benyttet anledningen til å levere hovedoppgaven (kladd eller ferdig ) til Turid så hun kunne si om vi var helt på jordet eller ikke. Det hørtes lovende ut for min del , så da trenger jeg heldigvis ikke skrive alt på nytt iallefall. men er ikke helt ferdig enda, så blir litt å gjøre nå frem mot neste helg (som er nest siste samling).. Min oppgave er om "Hund og Barn" og den største utfordringen der er vel egentlig å skrive kortfattelig og fornuftig uten at det blir masse og kjedelig...! Litt fornøyd for at jeg fikk skryt for bra oppsett -for jeg er ikke akkurat noen pc- guru....

Ingen kommentarer: